HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Svatko zaslužuje priliku da napravi kolač za Božić

Večernji list, 05.12.2014.

Deveteročlana obitelj uz brigu zbog osnovnih životnih troškova na Božić ove godine nije ni pomišljala. Ipak, blagdane su im spasili Facebook-humanitarci koji su pokrenuli akciju – Neka Božić bude svima.

Pomoć za 40 obitelji

– Tražila sam pelene, a volonterke su mi donijele i pakete za Svetog Nikolu i sastojke za tortu jer su znale da mi kći uskoro ima rođendan – govori M. P., majka šestero djece, inače doktorica medicine koja već godinama traži posao. Njezina je obitelj samo jedna od njih 40 kojima pomažu Facebook-humanitarci.

– Posebni smo po tome što prvo nađemo obitelj kojoj treba pomoć, provjerimo što treba i onda putem Facebooka pozivamo građane da nam pomognu s donacijama. Većinom je riječ o hrani, higijenskim potrepštinama, ali i drvima za grijanje te novcu – kaže Nana Schaps, voditeljica udruge koja okuplja devet volonterki.

Njihova je nova akcija pomalo drugačija pa tako ovih blagdana za potrebite prikupljaju donacije koje će im omogućiti da proslave Božić kao i svi. Riječ je o sastojcima za kolače od čokolade, šećera u prahu, lješnjaka, kokosa, maka... a skupljaju i nove igračke.

– Ovaj put ne uzimamo rabljene stvari, želimo da djeca vide da je dar baš za njih – kažu volonterke te dodaju kako im je jako važna transparentnost pa sliku svake donacije uz zahvalu objave na Facebooku.

Na tri lokacije

Donacije skupljaju na tri lokacije – Caffe bar Krolo u Radićevoj 13, knjigovežnica Grafikon u Marićevu prolazu i Caffe bar Gurman u Ulici Mate Lovraka 21. Osobna se predaja može dogovoriti na Facebook-stranici udruge.