HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Naš tim

Natascha Schaps – predsjednica i osnivačica udruge - aktivna

Natascha Schaps – predsjednica i osnivačica udruge - aktivna

Osoba koja od 0-24 ima smiješak na licu i dovoljno životne energije da time posrami dvadeset godina mlađu osobu. Uvijek se pitamo da li ikada spava i prođe li ikada pored prosjaka ili beskućnika, a da mu ne utrpa bar 50kn u suhe ruke i ne pita kako da mu pomogne.

O njenom humanitarnom radu pišu i portali, i njeni susjedi, i humanitarne udruge, pa nema smisla da se ponavljamo. Samo ćemo reći da smo ponosni što je baš ona predsjednica naše udruge i da nas ne smeta što nam stalno govori da ćemo spavati kada umremo, a sad je vrijeme da pomognemo nekome tko više nema volje za životom. Njena poznata izreka je: Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali možemo učiniti da nečiji svijet bude bolji.

 

 

Jelena Korica - aktivna

Jelena Korica - aktivna

Jelena je naša dugogodišnja susjeda i Nanina prijateljica još od ohoho. Ona i Nana su već i prije zajedno volontirale;  u osnovnoj školi svojih sinova, u sportskom centru svojih sinova, pa je samim time bilo i potpuno jasno da će kad tad doći nama u udrugu. Često nam je uskakala pomoći dok jedan dan nismo pitali; ček, pa daj postani naš volonter, onako za pravo?  Pa može! I malo po malo Jelena je postala desna ruke naše Nane. Djeluje poprilično mirno, ali ne bi vam bili u koži ako stvarno misli "da vam ima što za reći". Vrlo vrijedna, pedantna i sa puno empatije. Sada je već dugo sa nama i povjerili smo joj brigu oko naše "garažice" (naš mali radni prostor je garaža na Lašćini). Nana često zna reći: ne znam što bi bez Jelene, pola toga ne bi uspijeli napraviti. Jelena je jedna od bitnijih karika naše udrugice.

Gabrijela Lukiški (Gabrijela LuMa) - aktivna

Gabrijela Lukiški (Gabrijela LuMa)  - aktivna

Naša draga vrckava, uvijek dobre volje Gabi! U tijeku dana "preleti" grad nekoliko puta. Posao, samohrana mama, česta druženja sa svojom sestrom i prijateljima, volontiranje. Sve to stane u satnicu naše Gabrijele,  i uz to uvijek dođe nasmijana. 
Sa Gabi je vrlo lijepo raditi. Sve pokopča iz prve, ništa ne zaboravlja, sve obavi na vrijeme ako je obećala. Nema nisam stigla, jer zna da se to tako radi, pa makar i u neko nedoba. 

Uz već spomenuti osmjeh na licu idealan je suradnik, frend, volonter.

Sanja Čikeš - aktivna

Sanja Čikeš  - aktivna

Sanja nam je jedna samozatajna, naizgled nježna mlada žena. Ali samo naizgled. Nema toga što ona sama ne može. Jako teške kutije diže kao od šale, pa je od Nane dobila nadimak Hercules. Organizirana je maksimalno. Nismo je još dobro upoznali,ne priča puno o sebi.  Ali uz obitelj, svoj posao, druženja sa prijateljima, ples koji obožava i redovito ide na treninge, stigne i želi odvojiti vrijeme i za nas. Volimo Sanju!

Branka Zorić Cindrić - aktivna

Branka Zorić Cindrić  - aktivna

Po našoj Branki je riječ hiperaktiva dobila smisao. Ni dan danas ne znamo jel joj brže tijelo ili pamet ili to ona tako savršeno, kao rijetko tko, može koordinirati. Ona je osoba koja u nekoliko sati može otići na jedan kraj grada po donaciju, odvesti je na drugi kraj grada, usput obaviti kupovinu, udomiti kojeg psa i na kraju dana baviti se satima dječicom koja imaju poteškoca u razvoju. Posebnu empatiju razvila je prema starijim i bolesnim osobama. Treba li išta više reći o njoj, osim da smo sretni što je imamo uz sebe. 

Kada u jednom danu uspijete usrećiti cijelu jednu veliku obitelj, leglo pasa i nasmijati tužne, dječje oči, onda možete biti sigurni da ste na putu u raj. Naša Branka si je odavno rezervirala kartu, no mi je još dugo želimo ovdje, jer je pravi zemaljski anđeo.

Maja Malčić - aktivna

Maja Malčić - aktivna

Maja (trebala bi se zvati Mila) nam se tek nedavno pridružila kao volonter i stvarno nismo imali puno vremena upoznati je. Po struci je psiholog i dulje je aktivna je u udruzi "Igra" koja pruža rehabilitacijsko-edukacijske i psiho socijalno pedagoške pomoći. Ponajviše mladima koji su nakon dugog niza godina morali napustiti dom u koji su kao djeca bili smješteni. Naše dvije udruge su počele surađivati, i tako je Maja počela dolaziti nama u garažicu (naš radni prostor). Kliknuli smo i brzo je ponudila pomoć kada je vidjela da smo na knap s volonterima za rad na dežurstvima za donatore. Opis koji Maji najviše paše je mila i draga. Doista. Voljeli bi da ostane sa nama što dulje!

Milica Repalust - aktivna

Milica Repalust - aktivna

Kad je vidite na prvi pogled, mislili bi da joj trebate priskočiti u pomoć odnijeti tu vrećicu hrane. Sitna, krhka, plaha. No Milica sama utvari i istovari oveći kombi, bez da trepne okom. Osoba koja je cijeli osmi mjesec sama skupljala i razvažala školski pribor za naše obitelji. Persona kojoj nije teško cijeli dan provesti na terenu i saslušati bilo koga, o bilo čemu. Žena o kojoj ljudi imaju samo jednu riječ – anđeo. Milica je osoba koja uvijek dobije veliki zadatak u našoj maloj zajednici i uvijek ga sa veseljem i bez greške obavi. Baš onako, kako bi to pravi anđeo riješio. Mirno, odgovorno, tiho i uvijek sa blagim smješkom.

Nada Milas Kraljević - dopredsjednica udruge - trenutno neaktivna

Nada Milas Kraljević - dopredsjednica udruge - trenutno neaktivna

Tiha, samozatajna, a brda valja. To je naša Nadica. Mlada mama, koja vrlo uspješno vodi vlastiti obrt, mama je dvojice dječaka i jedne malene curice. Uz sve poslovne i privatne obaveze, stigne ostatak svojeg vremena pokloniti drugima. Jedna divna, topla i plemenita duša ovog tima.

Tihana Kunštek – suosnivačica udruge - trenutno neaktivna

Tihana Kunštek – suosnivačica udruge - trenutno neaktivna

Britkog jezika i oštrog pogleda na prvi pogled, a na onaj drugi, duša od žene. Posebno socijalno osjetljiva ili kako kaže njezin suprug, srce u koje stanu bar četiri beskućnika dnevno, osamnaest bolesne djece, čopor izgladnjelih pasa lutalica, bar tri mačke sa slomljenom nogom, jedno sedam zečeva iz onog nekog utočišta, trideset gladnih i tužnih, te naša djeca i ja, te pokoji prijatelj koji obavezno mora biti socijalno osjetljiv. Duhovita, uvijek spremna na zabavu, party, kavicu u dobrom društvu, no kada bude sasvim sigurna da je bar jedno dobro djelo prije toga učinila. Ako ste tužni, jadni ili u depresiji, ova osoba će vas sigurno razvedriti svojim optimizmom i dobrim duhom, a ako ne time, onda svojim poznatim dobronamjernim sarkazmom.

 

 

Valentina Ličanin – suosnivačica udruge - trenutno neaktivna

Valentina Ličanin – suosnivačica udruge - trenutno neaktivna

Valentina vam je jedna jako, jako vesela osoba ali nadasve hrabra. Padobranstvo i ostali ekstremni sportovi nisu joj strani. Isto tako hrabro korača kroz ovaj svijet pun siromaštva i tuge.

Uvijek raspoložena za lijepu riječ, šalu i pomoć potrebitima, osvojila je naša srca. Osim toga, krasi je pamet i emocionalna inteligencija na kojoj bi joj mnogi mogli pozavidjeti. Rijetko koja osoba je dobre volje 24 sata i isto toliko sprema za akciju bilo koje vrste. Uz sve svoje obveze, dječicu, posao, ona uvijek ima vremena i za one kojima je pomoć prijeko potrebna. Jako smo ponosni na našu Valetinu koja uvijek i svugdje ima ljude koji imaju ljude.