HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Naš tim

Natasha Schaps – predsjednica i osnivačica udruge

Natasha Schaps – predsjednica i osnivačica udruge

Osoba koja od 0-24 ima smiješak na licu i dovoljno životne energije da time posrami dvadeset godina mlađu osobu. Uvijek se pitamo da li ikada spava i prođe li ikada pored prosjaka ili beskućnika, a da mu ne utrpa bar 50kn u suhe ruke i ne pita kako da mu pomogne.

O njenom humanitarnom radu pišu i portali, i njeni susjedi, i humanitarne udruge, pa nema smisla da se ponavljamo. Samo ćemo reći da smo ponosni što je baš ona predsjednica naše udruge i da nas ne smeta što nam stalno govori da ćemo spavati kada umremo a sad je vrijeme da pomognemo nekome tko više nema volje za životom. Njena poznata izreka je: Možda ne možemo promijeniti svijet ali možemo učiniti da nečiji svijet bude bolji.

 

 

Valentina Ličanin – suosnivačica udruge

Valentina Ličanin – suosnivačica udruge

Valentina vam je jedna jako, jako vesela osoba ali nadasve hrabra. Padobranstvo i ostali ekstremni sportovi nisu joj strani. Isto tako hrabro korača kroz ovaj svijet pun siromaštva i tuge.

Uvijek raspoložena za lijepu riječ, šalu i pomoć potrebitima, osvojila je naša srca. Osim toga, krasi je pamet i emocionalna inteligencija na kojoj bi joj mnogi mogli pozavidjeti. Rijetko koja osoba je dobre volje 24 sata i isto toliko sprema za akciju bilo koje vrste. Uz sve svoje obveze, dječicu, posao, ona uvijek ima vremena i za one kojima je pomoć prijeko potrebna. Jako smo ponosni na našu Valetinu koja uvijek i svugdje ima ljude koji imaju ljude.

Tihana Kunštek – suosnivačica udruge

Tihana Kunštek – suosnivačica udruge

Britkog jezika i oštrog pogleda na prvi pogled, a na onaj drugi, duša od žene. Posebno socijalno osjetljiva ili kako kaže njezin suprug, srce u koje stanu bar četiri beskućnika dnevno, osamnaest bolesne djece, čopor izgladnjelih pasa lutalica, bar tri mačke sa slomljenom nogom, jedno sedam zečeva iz onog nekog utočišta, trideset gladnih i tužnih, te naša djeca i ja, te pokoji prijatelj koji obavezno mora biti socijalno osjetljiv. Duhovita, uvijek spremna na zabavu, party, kavicu u dobrom društvu, no kada bude sasvim sigurna da je bar jedno dobro djelo prije toga učinila. Ako ste tužni, jadni ili u depresiji, ova osoba će vas sigurno razvedriti svojim optimizmom i dobrim duhom, a ako ne time, onda svojim poznatim dobronamjernim sarkazmom.

 

 

Branka Zorić Cindrić - voditeljica

Branka Zorić Cindrić - voditeljica

Po našoj Branki je riječ hiperaktiva dobila smisao. Ni dan danas ne znamo jel joj brže tijelo ili pamet ili to ona tako savršeno, kao rijetko tko, može koordinirati. Ona je osoba koja u nekoliko sati može otići na jedan kraj grada po donaciju, odvesti je na drugi kraj grada, usput obaviti kupovinu, udomiti kojeg psa i na kraju dana baviti se satima dječicom koja imaju posebne potrebe. Kreativna je i baš posebna. Treba li išta više reći o njoj, osim da smo sretni što je imamo uz sebe. Jako je aktivna u svim područjima humanitarnog rada i lani je sa punim pravom bila jedna od kandidatkinja za humanitarku godine.

Kada u jednom danu uspijete usrećiti cijelu jednu, veliku obitelj, leglo pasa i nasmijati tužne, dječje oči, onda možete biti sigurni da ste na putu u raj. Naša Branka si je odavno rezervirala kartu, no mi je još dugo želimo ovdje, jer je pravi zemaljski anđeo.

Milica Repalust - voditeljica

Milica Repalust - voditeljica

Kad je vidite na prvi pogled, mislili bi da joj trebate priskočiti u pomoć odnijeti tu vrećicu hrane. Sitna, krhka, plaha. No Milica sama utvari i istovari oveći kombi, bez da trepne okom. Osoba koja je cijeli osmi mjesec sama skupljala i razvažala školski pribor za naše obitelji. Persona kojoj nije teško cijeli dan provesti na terenu i saslušati bilo koga, o bilo čemu. Žena o kojoj ljudi imaju samo jednu riječ – anđeo. Milica je osoba koja uvijek dobije veliki zadatak u našoj maloj zajednici i uvijek ga sa veseljem i bez greške obavi. Baš onako, kako bi to pravi anđeo riješio. Mirno, odgovorno, tiho i uvijek sa blagim smješkom.

Vera Vrhnjak - voditeljica

Vera Vrhnjak - voditeljica

Pričljiva, ali jako vrijedna Dalmatinka. Ne voli Facebook, ali voli biti Facebook humanitarac. Počela sa „samo ću doći malo pomoći“, završila kao jedan od voditelja. Krenula sa „ja vam ne volim nikako taj fejs“, završila sa „jeste vidli kako sam ovo danas objavila i napisala“. Dokaz da se sve može i hoće. Vesela, uvijek uposli cijelu obitelj oko humanitarenja, uvijek ima spremnu neku šalu ili anegdotu iz života na relaciji Dalmacija – unutrašnjost.I ona nam je sa svoje dvije zlatne ruke, donijela veliku pomoć u našu udrugu.

Nada Milas - voditeljica

Nada Milas - voditeljica

Tiha, samozatajna, a brda valja. To je naša Nadica. Mlada mama, koja vrlo uspješno vodi vlastiti obrt, mama je dvojice dječaka i uz sve poslovne i privatne obaveze, stigne ostatak svojeg vremena pokloniti drugima. Jedna divna, topla i plemenita duša ovog tima.

Vesna Renić - voditeljica

Vesna Renić - voditeljica

Naša Vesna vam je jedna jako lijepa osoba, iznuta i izvana. Uvijek vesela, uvijek sve može. Čak i za vrijeme vlastite selidbe, za što svi znamo koliko je stresno, ona uzme sat, dva, tri, da ode malo podijeliti donacije. Eto  treba li još što reći? Kreativna je, u njenim rukama čak i staklene tegle postaju umjetnička djela. Ima veliko srce puno ljubavi za sve. Svi jako volimo tu našu sitnu, vrckavu Dalmatinku, kao i njenu savršenu cheesecake.

Kristina Mrkoci - voditeljica

Kristina Mrkoci - voditeljica

Plaha ali glasna kada treba. Nježna ali jaka kad se mora. To je naša Kika. Kad je netko po zanimanju medicinar, onda znate da je senzibilan na ljude i njihove probleme. Usput je velika aktivistica i zagovornica ljudskih prava, pa ćete je sigurno nekada vidjeti na nekom tihom prosvjedu, povorci podrške ili na kavici na špici sa majicom kojom daje nekome podršku. Na ovoj fotografiji je na zajedničkom prosvjedu Udruga Roda i Beta i Centra za građansku hrabrost, pod nazivom Zajedno za plodnost.

Nikada ne odustaje, niti posustaje pred ičime. Najsenzibilnija je članica našeg tima i svaka nova akcija joj obično započne suzama. No njih u vrlo kratkom vremenu pretvori u iznimnu snagu i onda se samo njoj znanom čarolijom, pretvori u pravog, divljeg, ženskog Supermana. Ma tko je ne bi volio tako nježnu a neustrašivu!

Lidija Mamić - odnosi s medijima

Lidija Mamić - odnosi s medijima

Lidač je već dugo poznata u humanitarnim vodama. Prije dvije godine bila je jedna od kandidatkinja za Dobrotovorku godine u organizaciji Udruge Zamah. Okretna i poletna kao zvrkić, svaki razgovor sa njom prođe u smijehu i veselju. Još jedna osoba sa ogromnim srcem, pogotovo za teško bolesnu dječicu. Iz tog razloga osnovala je udrugu Smijeh-o-lijek, koja se bavi zabavljanjem bolesne dječice po bolničkim odjelima, darivanja slatkišima, sakupljanjem novčane pomoći za liječenja. Veliki je ljubitelj životinja. Poznata je po tome da kad je potrebno, uvijek ima ljude koji imaju ljude, pa nam je odlična osoba za odnose sa medijima. Ponosni smo što je i ona dio našeg, sad već malo većeg tima.

Ostali voditelji

Ostali voditelji

Renata Cerovski

Ivana Petanjek Horvat

Jelena Korica

Jelena Višek

Ljiljana Božić