HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Akcija

Krećemo sa našom akcijom "USKRS NA DAR" koju sada radimo već petu ili šestu godinu za redom. Nekima će se činiti rano, no sam Uskrs je 01.04., što znači da imamo mjesec dana za sve prikupiti, posložiti, popisati, ispisati papire i naravno, sve mora biti tjedan dana prije Uskrsa razvezeno obiteljima kako bi i mi mogli pred blagdan obaviti nešto za nas.

Ove godine želimo darovati USKRS NA DAR za 53 naše obitelji i njihovo 110 djece.

Prikupljati ćemo šunkice i druge suhomesnate proizvode, tvrde sireve, sirne i čokoladne namaze, grašak, kisele krastavce, majonezu, kečap, hren, senf, pince, konzervirano voće, pudinge, marmelade, kave, kakao, mak, orahe, lješnjake, šečer u prahu, grožđice, rum, trajno mlijeko, slatko vrhnje, prašak za šlag i drugo potrebno za kolače. Boje za jaja, naljepnice, puno keksa, čokolada i slatkiša, te još mnogo toga, kako bi naše obitelji koje su slabog imovinskog statusa zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje obitelji pripremiti kolače i sve one ostale male stvarčice koje trebaju biti dio blagdanske atmosfere. Naravno, i sve ono čemu se i inače djeca vesele kao što su Čokolino, Nutela i sl.
Od prikupljenih donacija slagati ćemo pakete za svaku obitelj namjenski, po broju ukućana i djece.

- Za one navikle na INTERNET BANKARSTVO, tu je naš podračun aktiviran samo za ovu akciju:
ERSTE BANKA IBAN HR 112 402 006 15 000 39064
(u kućicu ispred poziva na broj upišite 00, a kao poziv na broj 99)
opis plaćanja nije potreban jer je podračun aktiviran samo za ovu akciji, no ukoliko želite ostati anonimni, to napišite u opis plaćanja
ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:
Erste Banka, Jadranski trg, 51000 Rijeka, Croatia
SWIFT ESBCHR22 IBAN: HR4824020061100677079

Darovne kartice su uvijek i više nego dobrodošle. Najbolje su one Konzuma, jer je taj dućan stvarno prisutan u svakom kvartu (no, možete ih kupiti samo u Super Konzumima), ali naravno rado primamo za naše korisnike i one Kauflanda, Lidla, Interspara, Bille i dr. Njima si obitelj može pred sam blagdan kupiti jaja, mesa i drugih svježih proizvoda.

KAKO DONIRATI?

- Kao i uvijek svoje donacije možete donijeti sami na naše dežurstvo u garažicu svaki ponedjeljak ili četvrtak od 17:00 do 19:00 sati. LAŠĆINSKA 114, garažica lijevo. Također i prve subote u mjesecu. Bude li dodatnih dežurstva, to ćemo objaviti ovdje.

- Možete POSLATI sa vašeg na naš kiosk Tiska "FBH Zagreb", Rebar 2A, 10000 Zgb
Šifra: 900690 ZG – KOZJAK , Kozjak 2, 10000 Zagreb
Ako ste poslali Tisak paket molimo vas javite se Nana Schaps u inbox kako bi ga znala podići ili slobodno napišite tu u događaju.

- Također, donacije možete ostaviti na našem sabirnom mjestu u Dubravi: Caffe bar Gloss, IV.Poljanice 4 kod naše Nadice Milas

- Darovne kartice i vrlo male donacije možete ostaviti i kod Naninog Krole u Radićevoj. Caffe bar Krolo, Radićeva 7

- Želite li SLATI POŠTOM, to možete učiniti na adresu:
Caffe bar Gloss, IV.Poljanice 4, 10040 Zagreb (za FBH)

- Za stanovnike VELIKE GORICE, svoju donaciju možete dovesti ili se drugačije dogovoriti sa Sanja Čikeš, ona će ih prikupljati i dovesti ih potom nama.

OSTAVLJATE LI DONACIJE NA SABIRNIM MJESTIMA, MOLIMO VAS UBACITE NAM CEDULJICU OD KOGA JE DONACIJA DA BI ZNALI KOME SE NA TOME ZAHVALITI.

Također, dostupna vam je i naša mail adresa zgb.fbhumanitarci@gmail.com kao i inbox na stranici naše udruge, no molimo vas pogledajte prvo da li se odgovor na vaše pitanje nalazi negdje ovdje.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj dobroj volji i veselju u darivanju, jer poučeni lanjskim iskustvom, sigurni smo da će odaziv biti velik i ove godine.

Uskrsnog smo zeku poslali put vas, neka svima bude "Uskrs na dar"!
Vaše On-line FBH cure!