HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Humanitarni projekt "Mama i dva sinčića"

Nakon što su 16 mjeseci proveli u sigurnoj kući, mama se sa svoja dva mala sina (sada 2 godine i 4 i pol godina) seli u podstanare u jednom zagrebačkom kvartu. Iako je u Kući izučila za dadilju, trenutno radi u jednom centru za promicanje inkluzje (radi sa osobama sa intelektualnim poteškoćama). Težak i stresan je to posao.
Imala je sreću što joj je po mjestu stanovanja dodijeljena socijalna radnica koja se vrlo trudi, koju i mi poznajemo i koja nas i u drugim situacijama savjetuje, a ista ju je i uputila na nas. Ona i sama kaže da ih je promjenila nekoliko i da prvi puta ima osjećaj da je nekome stvarno stalo. Uputila ju je u puno toga (prije je plaćala vrtić, sada je oslobođena plaćanja). Također, što napraviti obzirom da on ne plaća alimentaciju, koga utužiti i sl. Djecu je u vrtić upisao sud jer on nije dao potpis. (opet ista priča)
Roditelji joj žive u drugoj županiji, ni sami nemaju puno.
Vrijedna je, radi radno vrijeme od 8 sati, kaže da bi radila i u fušu, ali naravno nema kome djecu povjeriti na čuvanje niti platiti tetu čuvalicu, a i da ju je teško uopće i naći (već je to par puta napravila kada je morala).
U vrtiću traže da se puno toga donosi: vlažne maramice, obične maramice, papirnati ubrusi, jednokratne rukavice, papirnate čaše …
Plaća i kredit, mjesečno 500 kuna, koji su tada davno zajedno podigli, na njeno ime, a za izgradnju/nadogradnju kućice. Ima ga još 60.000 kuna!!!
Sve papire smo dobile na uvid i pregledale.
PRIMANJA:
Neto plaća cca 3500-4000 kn
Dječji 600 kn
RASHODI:
Najam 2300 kn
Režije cca 500-800 kuna
Kredit 500 kn
Od materijalnih stvari im treba samo gore navedeno za vrtić, pelene broj 5 (do 25 kg), a voljela bi za dečke nabaviti bicikliće. Za malenoga guralicu, a za većega biciklić sa pomoćnim kotačima, te inhalator. 
Drugo sve ima.
PRIORITET je pomoć pri plaćanju najma i zaostalih režija (jer kako kaže kredit prvo plaća) i onda se vrti u krug. Uzeli smo dva računa od Holdinga (399,10 i 516,50!! – pričuva je 262 kn). Ima važeći Ugovor o najmu i prijavljena je kod najmodavca pa to možemo platiti direktno krajnjem pružitelju usluge, tj.Holdingu.

IBAN: HR4824020061100677079 ERSTE BANKA
u kućicu ispred poziva na broj možete upisati 00, a u sam poziv na broj 99
U opis plaćanja molim vas navedite riječ DONACIJA Mama i dva sinčića
Unaprijed hvala svima koji će se uključiti  
Obzirom da je podnjela tužbu za plaćanje alimentacije, nada se da će skoro moći sama!
Sve tri smo dobile dobar dojam dok smo bile kod nje. Na štednjaku se nešto sitno kuhalo, iz perilice je virilo rublje, drugo se sušilo. Vidi se da nema trenutka za sebe. Teško joj je samoj sa tako malim dečkima, koji su živi i zaigrani. Voljeli bi joj pomoći.