HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Humanitarni projekt "Mlada ženska obitelj"

OSTAVLJENA SAMOHRANA MAMA DVIJU DJEVOJČICA
Mama ima samo 26 godina, starija kćerkica 6 godina, a mlađa 6 mjeseci.
Mama dviju djevojčica je rođena u Zagrebu, uz još dvije sestre i brata. Njihova je majka često izbivala iz kuće, nije brinula o djeci kako bi to jedna majka trebala i vrlo često ih je tukla. Sestra je i prijavljuje za nasilje nad djecom.
Otac je bio u ratu, bori se sa PTSP-jem, a i prije godinu dana su mu dijagnosticirali rak grla.
Ona vrlo mlada, sa nepunih 18 godina upoznaje svoga supruga koji je dijete iz mješovitog braka majke katolkinje i oca muslimana i tu se narušava njen odnos sa ocem koji joj jako zamjera vezu sa muslimanom!
Dvoje mladih počinju zajednički život, ona ostaje trudna u njenoj dvadesetoj godini. Tada i sa njime počinju prve trzavice. On je ostavlja, ona ostaje potpuno sama i odlazi u kuću za smještaj nezbrinutih trudnica i mama sa malom djecom na zagrebačkom Borovju.
Nakon što je rodila prvu kćerkicu po nju dolazi svekrva, sa kojom i danas ima dobar odnos. Vrlo je cijeni i voli i kako i sama kaže ona joj je jedina svijetla točka u njenom životu. Miri se sa ocem kćerkice koji je u tom period bio vrlo uzoran partner i otac, te se i vjenčaju. Svi zajedno žive u garsonjeri od 30-ak kvadrata!
Oboje rade na neodređeno i tada se njihov život čini potpuno u redu.
U ožuljku ove godine su dobili drugu djevojčicu i sele u podstanare.
On krajem lipnja odlazi raditi na more kao sezonac i tu je kraj filma! Već nakon dva tjedna ne pokazuje više nikakav interes za djecu, prestaje nazivati, slati novce.... Nakon nekog vremena preko svoje mame poručuje i da želi razvod, navodno je našao ljubav svog života.
Ona ostaje sama, bez prihoda u tom podstanarskom stanu koji plaća 2600 kuna i 300 kuna režije. (sada je u potrazi za novim, povoljnijim i manjim stanom)
Uvijek je radila. Zadnje je bila zaposlena u jednoj poslovnici Springfielda. Kada je bila u šestom mjesecu trudnoće na ginekološkom pregledu joj je rečeno da joj ne vrijedi više zdravstveno. Bila je na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, sa doznakama od ginekologa. Nisu joj produžili ugovor, a da ona nije ni znala. Kada je došla na burzu, rečeno joj je da je "zakasnila“ sa prijavom, te da sada nema pravo ni na zdravstveno ni na novčanu naknadu preko burze.
Dječji doplatci su joj 299 i 490 kuna.
Mi smo je već spojili sa jednom vrlo dragom ženom, socijalnom radnicom koja nam često savjetima pomaže i ona joj je neki dan dala upute što i kako i kojim redoslijedom.
Do tada i barem još neko vrijeme joj želimo i trebamo pomoći, pogotovo financijski da plati najam za ovaj mjesec kako bi na miru tražila drugi, manji i povoljniji stan.
Opskrbili smo je garderobom, posteljinom, poplunima i svemu što smo primjetili da joj treba. Poslali ste nekoliko paketa pelena za njih, tako da su sada financije najvažnije za plaćanje najma, darovne kartice za kupovinu svježih proizvoda (molili bi one Konzuma, jedino joj je on blizu).
Obiteljima koji su nam bili u prvom krugu za pomaganje pri kupovini drva za ogrjev smo isplatili svima 1500-2000 kuna, sada se želimo koncentrirati na ovu mladu žensku obitelj.
Hvala vam svima unaprijed koji ćete se i ovaj puta odazvati.
Naravno i sve od hrane i higijenskih potrepština je dobrodošlo, kao i kozmetika za bebe (za bebicu sve ima, od kolica, hranilice i sl.)
Kada se presele, onda ćemo napisati i što im još od stvari treba


APSOLUTNI PRIORITET su financije kako bi platila najam, zaostale režije i na miru tražila drugi stan. Veliko hvala svima koji ćete se i ovaj puta uključiti  
IBAN: HR4824020061100677079 ERSTE BANKA
u kućicu ispred poziva na broj možete upisati 00, a u sam poziv na broj 99
U opis plaćanja molim vas navedite riječ DONACIJA Mlada ženska obitelj

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:Erste Banka, Jadranski trg, 51000 Rijeka, CroatiaSWIFT ESBCHR22IBAN: HR4824020061100677079