HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

"NEKA BOŽIĆ BUDE SVIMA 2019."

Naša najveća i najzahtjevnija akcija je skoro svakome od vas već poznata, a počinje kao i uvijek  s prvim danom u mjesecu studenome.  Već u prvih sat vremena, sva naša dječica su dobili svoje kumove i to nas izrazito veseli.
KUMOVI VAŽNO:  Najvažnije nam je da se organizirate da dar dođe do nas tijekom mjeseca studenoga ili najkasnije prvih dana prosinca. Jednostavno se radi o tome da uz darove treba pripremiti i zapakirati  hranu, ispisati dokumentaciju, Ugovore o donacijama, zamotati koji dar, organizirati prijevoz. Donacije razvozimo same, po nekoliko obitelji u jednoj večeri, one koje stanuju u istom dijelu grada, a mnogi su i na samoj periferiji. To je iz sasvim prostog razloga, da ne čekamo da stigne dar za jedno dijete iz obitelji sa petero djece, a čija je donacija već pripremljena, već je organiziran prijevoz za obitelji iz toga dijela grada, sva ostala djeca imaju spremne poklone, a zadnjeg poklona nema, pa nema. Također, svi koji ste bili kod nas u garažici u to doba godine,  znate koji je to kaos i da ne možemo pripremiti više donacija nego za dvije/ tri obitelji istovremeno, a takođe i istovremeno zaprimati ulazne donacije. Skučen nam je prostor i zato vas molimo za razumijevanje.
Dakle, DAROVE ZA DJECU nam molimo vas, predajte za vrijeme mjeseca studenoga, najkasnije prvih par dana u prosincu. Hvala!

OPIS DOGAĐAJA:
U ovo predbožićno vrijeme za naše obitelji slažemo lijepe božićne pakete hrane i darova za djecu. Uz osnovne namirnice želimo za njih pripremiti i orahe, lješnjake,  grožđice, mak, rum, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, šlag u prahu, šećer i pudinge u prahu, kokos brašno, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće, klincima koju Colu i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije. Sve one namirnice koje i sami sebi kupujemo. I naravno, puno slatkiša!
Košaricu za prikupljanje namirnica ćemo i ove godine imati u Garden Mallu. Točno od kada do kada ćemo vam javiti čim sve dogovorimo.
I ove smo godine zamolili djecu da napišu pismo sa svojim željama Djedu Božićnjaku. Darovi i igračke ne moraju biti skupi, bitno nam je da su novi, da svako dijete zna da je dobilo dar samo za njega. Ovo su posebni blagdani i voljeli bi im ispuniti želje. Puno im znači sam proces raspakiravanja igračaka. Slobodno ih zapakirajte u lijepi papir, ako želite možete i neku poruku napisati za one malo veće, jer manja ionako vjeruju da im darove donosi Djedica/Isusek.
Samo vas molimo SVAKAKO UVIJEK OZNAČITE ZA KOJE JE DIJETE DAR (ime i redni broj) te materijalnu vrijednost dara zbog knjiženja donacija.
Kao i uvijek uz hranu, prikupljamo i darovne kartice kao i novčane donacije kako bi si obitelj pred sam blagdan mogla kupiti svježeg mesa, voća i povrća, te svega što im još treba. (Konzum, Interspar,  Lidl, Kaufland i sl.)

KAKO DONIRATI?

***Donacije ćemo za početak ZAPRIMATI svaki ponedjeljak i četvrtak u našem malom prostoru na Lašćini, Lašćinska cesta 114 od 17:00 - 19:00 sati. Garažica lijevo.  Naravno, kao i uvijek, biti će i dodatnih dežurstava, i onih subotom ili nedjeljom, to ćemo sve u hodu objaviti, a možemo se i dogovoriti. Za dogovore oko nekog drugog termina se molim vas javite Nana Schaps inbox.
*** GARDEN MALL (Dubrava) biti će postavljena košarica za prikupljanje namirnica. Ukoliko obavljate svoju kupovinu baš tamo,ne zaboravite kupiti i ubaciti koju namirnicu za obitelji obuhvaćene ovom akcijom ;) Od kada će košarica biti postavljena, javimo koji dan ranije, vjerojatno od sredine studenoga.
***TISAK VARIJANTA:
Također, kao i uvijek, igračke, poklone i manje donacije hrane možete poslati sa vašeg na naš kiosk Tiska:
"FBH Zagreb",
Rebar 2a, 10000 Zgb
šifra Tiska: 900690 ZG – KOZJAK (broj telefona  molimo stavite svoj)
***ŽELITE LI SLATI POŠTOM?:
Caffe bar Gloss
IV. Poljanice 4,
10 040 Zagreb
sa naznakom "za humanitarce"
(NIKAKO SLATI na adresu udruge ili adresu garažice)
***SABIRNA  MJESTA
donacije možete ostaviti i na našim sabirnim mjestima:
- DUBRAVA / POLJANICE:
"Caffe bar Gloss" IV. Poljanice 4, donacije se mogu ostaviti bilo kad (opet molimo, papirić od koga je donacija)
- KNEŽIJA:
Igraonica "Čarobna Šuma", Braće Cvijića 15, 
ponedjeljak / srijeda / petak  od 09:00-12:00
subota i nedjelja 09:30 - 20:00 , ali mole svakako nazvati prije 0989128304,  ima vikenda kada nemaju rođendane pa su zatvoreni.
VAŽNO ZA OVO SABIRNO MJESTO: ovo nam je sabirno mjesto iz usluge i tamo nema naših voditelja. Molimo vas, ukoliko tamo nosite donacije da ih samo ubacite u našu kutiju koja se nalazi odmah na ulazu, u garderobi. Svakako stavite papiriće za koga je donacija i od koga je. Potruditi ćemo se da nađemo nekoga tko će jednom tjedno doći po vaše donacije u Šumu i dovesti ih nama u garažicu.
 - CENTAR GRADA: 
"Cafe bar Krolo", Radićeva 7. 
VAŽNO ZA OVO SABIRNO MJESTO: Samo i isključivo MALE donacije poput darovne kartice ili nekog malog dara. Nešto što Kroli stane u džep i može pješke ponjeti Nani. Molimo vas, nikako tamo ne donosite hranu i veće pakete. Ne može se više autom u Radićevu
- VELIKA GORICA:
* ako ste stanovnik Velike Gorice za predaju donacija se možete javiti Sanja Čikeš.
https://www.facebook.com/sanja.cikes

Molimo vas uvažite da ne možemo odlaziti po donacije i da su navedene mogućnosti jedine kako možete predati svoju donaciju. Još jednom, hvala vam na razumjevanju!

Za sve one koje preferiraju NET BANKING, imamo zaseban račun, otvoren samo za ovu akciju:

ERSTE BANKA, IBAN: HR 31 240 20061 5000 74982
(u kućicu ispred poziva na broj možete upisati 00, a kao poziv na broj 99)
Ukoliko želite ostati anonimni, napomenite  to u opis plaćanja.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj dobroj volji i veselju u darivanju, jer poučeni iskustvom prijašnjih godina, znamo da će odaziv biti velik, i stvarno se nadamo da neće opet biti puno toga u zadnji tren!
Vaš FBH tim