HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Neka Božić bude svima

70 obitelji - 130 djece! Akcija prikupljanja traje do 15.12.2018.
Pripremanje Božićnih paketa hrane za naše obitelji koji su naši stalni korisnici, te pakiranje Božićnih darova za njihovu dječicu kako bi i njih pod borovima dočekalo iznenađenje.

Kako u tijeku cijele godine sakupljamo nužno potrebne namirnice bez kojih se ne može, u ovo predbožićno vrijeme smo odlučili da ćemo uz te nužne, našim obiteljima priuštiti sve ono što već dugo nisu imali na stolu, kako bi imali zaista posebne blagdane.

Uz osnovne životne namirnice želimo za njih sakupiti i jaja, orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer u prahu i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije.

Slatkiše ćemo kao i lani prikupljati u Kraševim dućanima,(Trg, Cvjetni, Autobusni i Cibona prolaz) gdje smo ponovno dogovorili košarice koje će tamo biti postavljene uskoro, no to ne znači da uz donaciju ne možete priložiti koju čokoladu ili neki drugi prigodan slatkiš.

Ove smo godine zamolili djecu da napišu pismo Djedu Božićnjaku sa svojim željama. Pisma za njega stižu na našu i u naš inbox, a kako će pristizati tako ćemo ih upisivati pored njihovih imena.
Naravno, možete kupiti igračku kakvu god želite, a mi ćemo kao i lani sve "upasirati". Ionako nam sva djeca neće biti u mogućnosti poslati svoja pisma i svoje želje.

Darovi i igračke ne moraju biti skupe, bitno nam je da su nove, jer ovo su posebni blagdani i bilo bi lijepo ako bi ipak pokušali ispuniti želju pokojem djetetu.

Naravno, i ove godine ćemo prikupljati (a i od prikupljenih novaca kupiti) i one klasične Konzumove darovne kartice, kako bi si obitelj pred sam blagdan mogla kupiti svježeg mesa, voća i povrća, te svega što im još treba ne bi li i oni božić dočekali kako treba.

Napominjemo da ćemo pokušati darovati skoro 60 obitelji, koje broje skoro 110 djece, od onih najmanjih preko tinejđera, pa do već onih koji su skoro i sami odrasli i da je ova akcija stvarno velik zalogaj i vama i nama. No, kada se prisjetimo prošlogodišnje a i one "Opremimo školarce uz FB humanitarce" možemo samo reći" što je to za nas, zar ne!"  ;)

Kao i uvijek, igračke, poklone i manje donacije možete poslati sa vašeg na naš kiosk Tiska:
"FBH Zagreb",
Rebar 2a, 10000 Zgb
šifra Tiska: 900690 ZG - KOZJAK,

- Želite li slati poštom:
Caffe bar Gloss
IV. Poljanice 4,
10 040 Zagreb
za humanitarce

ili ih ostaviti na našim sabirnim mjestima:

- Caffe bar Gloss
IV. Poljanice 4, radno vrijeme svaki dan od 7-23h, donacije se mogu ostaviti bilo kad. ..

- Caffe bar "Gurman" Mate Lovraka 21, Studenski grad
Ukoliko svoju donaciju ostavite u Gurmanu, molimo vas da javite Nana Schaps ili Vesna Renić inbox

- Caffe bar Krolo, Radićeva 7

- - Knežija: Igraonica "Čarobna Šuma", Braće Cvijića 15, radno vrijeme svaki dan 17:30-19:30, sub.i ned.više manje cijeli dan, ali se svejedno javite prije Ivana Mihoci Vidos inbox jer je svaki vikend drugačije.

- Udruga "Vestigium" eko plac, Rudeška cesta 142 (s dvorišne strane)
Radno vrijeme: srijedom 17-19 h i subotom 10-12 h. (ostavite li donaciju ovdje, molim vas javite Vera Vrhnjak inbox)

Molimo vas stavite papirić za koga je poklon ako je za neko određeno dijete i naravno od koga je poklon, kako bi vam se mogli zahvaliti  <3

Možete se javiti i bilo kojem našem voditelju ako vam je blizu, radi primopredaje.
ZAPADNI DIO GRADA, tko ne može do sabirnog mjesta, molim vas javite se inbox Branka Zorić Cindrić, a ako ste na potezu Zaprešić- Podsused -Gajnice -Vrapce -Černomerec-Sv Duh- Ilica -Vinogradska slobodno se javite Kristina Kika Mrkoci inbox. Špansko i okolica preuzeti će naša Vera Vrhnjak, Savica, dio oko Folnegovićevog, Novi Zagreb naša Milica Repalust.

I naravno, uvijek imate naš račun na koji možete uplatiti koju kunu, a mi ćemo kao i uvijek sve što transparentnije prikazati

SADA ONO JAKO BITNO I NOVO!!!

Po novom Zakonu o humanitarnoj pomoći koji je na snazi od 01.11. za veće akcije treba otvoriti poseban, izdvojeni račun. Ne uplačujete na naš uobičajeni, molim vas pazite na to ako imate naš žiro račun u predlošcima, ili ako plačate na njega , stavite opis plaćanja samo "prosinac" nikako sa naznakom Božić

ZA OVU AKCIJU AKO ŽELITE, UPLAĆUJETE NA NOVI, SAMO ZA OVU AKCIJU OTVOREN RAČUN I TO TEK OD 15.11.

ERSTE BANKA, IBAN: HR 1124020061500039064
(u kućicu ispred poziva na broj upišite 00, a kao poziv na broj 99)

' opis plaćanja niti ne treba jer se sredstva sa tog računa za ništa drugo niti ne smiju koristiti i moraju se sva potrošiti do završetka akcije.

' ukoliko želite ostati anonimni, svakako napomenite to u opis plaćanja

Akcija je prijavljena Gradskom uredu a vodi se pod vrstom oznake GZG-HA/USI-18-50

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj dobroj volji i veselju u darivanju, jer poučeni lanjskim iskustvom, znamo da će odaziv biti velik.
Vaše Nana, Tihana, Branka, Vesna, Milica, Ivana, Jelena
, Vera , Kristina, Lidija, Valentina i Nada.