HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Za zimu se spremamo i ogrijev pripremamo

Dragi naši donatori i prijatelji,
Zima je na vratima, većina naših korisnika ulazi u teže razdoblje za život. Razdoblje hladnoće i vlage. Našim korisnicima koji se griju na drva kupovina ogrjeva za zimu je užasan izdatak. Ako ste ikako u mogućnosti uplatiti koju kunu za ovu potrebu, naš žiro račun će vam biti jako, jako zahvalan. Molimo samo da nam stavite opis plaćanja „donacija-drva“, a mi ćemo kao i uvijek transparentno prikazati koliko drva je tko dobio, te opet zamoliti naše korisnike i za pokoju fotografiju.

Žiro račun Udruge FB Humanitarci
IBAN: HR4824020061100677079
SWIFT ESBCHR22
Pod poziv na broj samo unesite ili 99 ili 00.
opis plaćanja "donacija-drva"

Hvala svima koji ćete se odazvati na ovu našu akciju.
Napravili smo popis naših obitelji kojima želimo ove godine pomoći pri nabavi drva za ogrijev i koliko im u prosjeku treba metara drva. Metar drva kod njihovih pilara je u prosjeku 300 kn.Sa tim podacima ćemo moći zaista konkretno i ciljano raditi na tome. Vas kao i uvijek molimo da razmišljate na način da je vaših 10kn jako puno i da je zaista samo ništa premalo.
Podijelite post, eventualno preuzmete inicijativu, razgovarate i sa svojojm okolinom da se i oni pridruže ovom projektu ili postavite kutijicu u uredu za prikupljanje. Držimo se one gdje ima volje ima i načina i pitati ništa ne košta ;)

Znate li za kakvu tvrtku koja bi eventualno pripomogla novčanom donacijom svakako nam javite da im se pošalje službeni upit obzirom da se bojimo da samo od fizičkih osoba nećemo biti u mogućnosti prikupiti 25.000-30.000 kuna koliko je potrebno da bi svima omogucili taj minimum drva za ogrjev koliko im treba.

Na papiru imamo izračun koji kaže da bi nam za prvu ruku trebalo cca 90 metara drva ( to je onaj minimum, nekima po pet metara, obiteljima sa više članova, deset).

1. Obitelj U., članova obitelji 6, 10 metara
2. Obitelj K., članova obitelji 6, 10 metara
3. Gđa Alija, udovica, dva sina tinejđera, 5 metara
4. Gosp. Ujo, 3 člana obitelji, 5 metara
5. Obitelj Š., 3 člana obitelji, 5 metara
6. Gosp. Stjepan, naš samac, 5 metara
7. Obitelj H. 5 članova, 10 metara 
8. Gđa. Melita, udovica sa dvoje djece, 5 metara
9. Obitelj M., 5 člana 10 metara
10. Gđa G. iz Sigurne kuće sa dvoje djece, 5 metara
11. Gđa. Marija i Matejica, 3 člana, 10 metara 
12. Gđa. H., sama je već godinama i bez struje, min. 3 metra
12. Gđa G. i obitelj, 3 člana, 5 metara
13. Obitelj P. , 4 člana, 5 metara